fbpx

HD 8/18-4M Plus

Компактен, мобилен високопритисен чистач без греење HD 8 / 18-4 M со 4-полен, бавен трифазен мотор и автоматско растеретување на притисок. Висок ефект на чистење и енергетска ефикасност.

Технички карактеристики:

 • Напојување (монофазна) 400 V/ 3 ~/ 50 Hz
 • Проток на вода 380-760 l/h
 • Работен притисок 30-180 bar / 3-18 Mpa
 • Потрошувачка на енергија 4,6 kW
 • Max. Температура на влезна вода 60 °C
 • Тежина (без прибор) 41 kg
 • Димензии (Д × Ш × В) 400 x 455 x 700 mm

Стандардна опрема

 • Рачен пиштол за прскање, EASY!Force
 • Високопритисно црево, 10 m
 • Високопритисна цевка 840 mm
 • Електрична млазница
 • Вртлива млазница
 • Прекинувач за притисокот
 • Серво регулација на притисок