Kärcher – глобален снабдувач на технологија за чистење

Kärcher е светски водечки снабдувач на ефикасни технологии за чистење. Kärcher прави разлика преку врвни перформанси, иновации и квалитет.

Награда за дизајн и патенти

Kärcher машините и системи за чистење се одликуваат со иновативна технологија, ефикасност и економичност, со висок квалитет, практичен и привлечен дизајн и серазбира трајност и долг работен век.

Клинтек

Компанијата Клинтек од Скопје е овластен застапник на германската компанија KARCHER. Таа има улога во дистрибуцијата на машини и уреди на Kärcher на цела територијата на Република Македонија. На овој начин комплетниот асортиман на Kärcher машини, опрема и средства е достапен и во нашата земја. 

Производствената програма на Kärcher опфаќа машини за чистење со вода под висок притисок, смукалки за вода, правосмукалки, машини за перење теписи, парочистачи, метларки, машини за чистење на подни површини итн.