Category Archives: Совети за чистење и индустриски решенија за професионални корисници

Експертизата на Kärcher дава корисни одговори, совети и упатства за различни прашања во врска со чистењето, како и вистинските машини за чистење, средства за чистење и додатоци за чистење и одржување.

ЧИСТЕЊЕ НА СОЛАРНИ И ФОТОВОЛТАЧНИ ПАНЕЛИ

Чистење фотоволтаични панели

Нечистотиите од прашина, саѓи и полен ги намалуваат перформансите на фотоволтаичните постројки и соларно-термалните модули до 20%. Природниот ефект на дожд, роса и ветер во никој случај не е доволен за ефикасно чистење на модулите. За нивното темелно чистење, Kärcher сега нуди нов додаток за средства за чистење на компресорите поради оваа причина: користејќи го iSolar системот со ротирачки четки кои се прикачени на телескопската шипка, во зависност од верзијата, можете економично да исчистите до 1.500 m² површина на модулот. За iSolar, сертификатот е издаден од DLG e.V. – (Германско земјоделско друштво r.u.).

Здрав, свеж, без микроби воздух – дома, во канцеларија, во продавница, во ресторани и хотели

Чистиот и без микроби воздух е особено важен во светот на работата, на пример во канцеларии, јавни и медицински установи, во хотели и ресторани. Во пракса, лошиот воздух често влијае на благосостојбата на овие места и може да доведе до здравствени проблеми. Можни последици се намалувањето на перформансите и застојот на вработените. Инфективните бактерии што […]

Машина со топла вода под висок притисок за чистење и дезинфекција

Интензивно и прецизно чистење со Kärcher машини за чистење со топла вода под висок притисок нуди можност да се постигне висок стандард на хигиена. Тие се користат на места на кои е тешко да се пристапи рачно. Особено помагаат при чистење и дезинфекција на големи области како што се тавани, sидови и подови и можат […]

Професионални машини за чистење на пареа и парочистачи за чистење со дезинфекција

Професионалните машини за чистење на пареа на Kärcher се докажани машини за чистење со дезинфекција. Со цел да се обезбеди соодветна хигиена и да се бори против штетните бактерии или вируси, високата температура за чистење ги прави овие машини ефикасни и заштедува време за чистење. Хигиенско и темелно чистење со професионални машини за чистење на […]

Ниска потрошувачка на енергија и супер тивка правосмукалка