Monthly Archives: март 2020

Чистач на пареа за домашни корисници: борба против вируси и бактерии без хемикалии

Чистачите на пареа не само што ја отстрануваат тврдокорната нечистотија, туку се и ефикасен лек за вируси и бактерии. Ние објаснуваме што го прави чистењето со пареа толку посебно и на што да внимавате кога го користите. Хигиенски и длабински чисто благодарение на пареата Чистачите на пареа отсекогаш делувале за чистота длабоко во порите и […]

Професионални машини за чистење на пареа и парочистачи за чистење со дезинфекција

Професионалните машини за чистење на пареа на Kärcher се докажани машини за чистење со дезинфекција. Со цел да се обезбеди соодветна хигиена и да се бори против штетните бактерии или вируси, високата температура за чистење ги прави овие машини ефикасни и заштедува време за чистење. Хигиенско и темелно чистење со професионални машини за чистење на […]

Кога хигиената е најважна (корона COVID-19)

Новиот вирус корона, исто така наречен SARS-CoV-2, се шири низ целиот свет. Главниот преносен пат од личност до личност се чини дека е така наречена ‘инфекција со капки’. Со едноставни мерки за хигиена, секоја индивидуа може да помогне да се заштити себе си и другите од животно загрозување на белите дробови и да го ограничи […]

Дезинфекција за чистење на тврди површини

Чистењето на површините не само што служи за естетика односно да се отстранува видливата нечистотија, туку пред се за хигиената и здравјето. На пример, пренесувањето на болести е спречено. Ова е особено важно во јавните објекти, но и во канцелариите – таму каде што луѓето редовно се среќаваат. Средство за чистење со дезинфекција Достапни се […]

Чистење на пареа: хигиенска чистота без хемикалии

Чистачите на пареа ја отстрануваат тврдокорната нечистотија брзо и лесно – без никакви хемикалии. Тоа е најприродниот начин на чистење и затоа е вистинска алтернатива на традиционалните методи. Дали во бањата, во кујната или во дневната соба: полињата за примена се исклучително разновидни. Па, што може да биде поочигледно отколку да се користи моќта на […]