Monthly Archives: април 2020

Кога хигиената е најважна – втор дел: Дезинфекција со тестирани Kärcher Professional машини за чистње со пареа против (Corona-COVID-19)

  Од објавувањето на нашите први информации за (Corona-COVID-19) во првиот дел Кога хигиената е најважна на 22.03.2020 година, влијанието на вирусот корона врз животот во светот достигна незамисливи димензии Борбата против вирусот SARS-CoV-2 не само што стана регионален аспект, таа стана суштински важна за нашиот секојдневен живот Ефикасноста на Kärcher машините за чистење со […]

Дезинфекциско чистење со пареа (COVID-19)

Светската појава на сериозни болести како грип и СОВИД-19 ја зголемува свеста за хигиенско чистење Kärcher веќе нуди далекусежни машини и портфолио на детергенти за хигиенски методи за чистење, како што е дезинфекциско чистење Ние ќе Ви помогнеме да разберете како можете да ја подобрите хигиената со дезинфекциските методи за чистење од Kärcher Тековно ниво […]

Чистење на подот: Машинско чистење и дезинфекција (Kärcher машини за рибање и смукање)

Покрај уредите за рачно чистење, Kärcher машините за чистење на подот (машини за рибање и смукање) се користат за влажно чистење на тврди и еластични подни облоги. Уредите можат во еден чекор влажно да ја рибаат подната облога и  да ја вшмукаат валканата течност. Ова значи дека чистењето се изведува особено хигиенски и ефикасно во […]

Површинско чистење за заштита од контактни инфекции

Чистењето на површините не само што служи за естетика да се отстранува видливата нечистотија, туку е пред се за хигиената и здравјето. На пример, пренесувањето на болести е спречено. Ова е особено важно во јавните објекти, но и во канцелариите – таму каде што луѓето редовно се среќаваат. Методи за хигиенско чистење Со цел да […]

Со Kärcher чистачи на пареа во борба против вируси (Covid 19)

Хигиенска чистота со водена пареа: елиминирани се до 99,999% од вирусите. *и бактерии. ** Kärcher ги испроба своите уреди за чистење на пареа за нивната ефикасност во борбата против вирусите во независна лабораторија. Резултат: Ако се користат правилно, уредите отстрануваат до 99,999% од обвиените вируси *, како што се вируси на корона или грип и […]

Здрав, свеж, без микроби воздух – дома, во канцеларија, во продавница, во ресторани и хотели

Чистиот и без микроби воздух е особено важен во светот на работата, на пример во канцеларии, јавни и медицински установи, во хотели и ресторани. Во пракса, лошиот воздух често влијае на благосостојбата на овие места и може да доведе до здравствени проблеми. Можни последици се намалувањето на перформансите и застојот на вработените. Инфективните бактерии што […]

Машина со топла вода под висок притисок за чистење и дезинфекција

Интензивно и прецизно чистење со Kärcher машини за чистење со топла вода под висок притисок нуди можност да се постигне висок стандард на хигиена. Тие се користат на места на кои е тешко да се пристапи рачно. Особено помагаат при чистење и дезинфекција на големи области како што се тавани, sидови и подови и можат […]