Monthly Archives: март 2022

ЧИСТЕЊЕ НА ПРОЗОРЦИ

Чистењето на прозорците е една од најнепопуларните домашни работи. Потребна е рачна работа, чини време, а резултатот често не е ни задоволителен, бидејќи често се уште може да се видат ленти на стаклата на прозорот по чистењето. Со овие совети, прозорците може да се исчистат брзо и без остатоци од нечистотија. Колку често е потребно […]

Чистење на тапациран мебел

Погрижете се софата, фотелјите, седиштата за автомобили и душеците да останат беспрекорни Пријатна вечер на софата со закуски и пијалоци, деца или домашни миленици што се шетаат низ дневната соба – неочекувано, трошките и дамките се најдоа на тапацирот. И во автомобилот, не треба многу пред нешто да заврши на седиштата. Одржувајте го Вашиот тапацир […]

ТЕРMАЛНА ДЕЗИНФЕКЦИЈА – Чистачи на пареа и парни правoсмукалки

Без микроби преку топлина: Термичката дезинфекција е високо ефективен метод за чистење за ефикасно намалување на бројот на бактерии на тврди и надворешни површини отпорни на температура. Предметите и површините што треба да се исчистат се загреваат со топла вода и пареа. Микробите кои се патогени за луѓето не можат да преживеат над 70 °C. […]

ТЕРMАЛНА ДЕЗИНФЕКЦИЈА – Уред за чистење со топла вода под висок притисок

Со капацитет за греење од над 65 °C и време на контакт од една минута, уредите за чистење со топла вода под висок притисок на Kärcher нудат дезинфекциски ефект што е докажан од независна лабораторија и затоа се особено погодни за употреба на отворено и на големи површини.   Термичка дезинфекција со топла вода под […]