fbpx

ХИГИЕНСКИ ЧИСТО ДО ПОСЛЕДЕН ДЕТАЛ

100% хигиена во време на „Ковид-19“ – чистење на пареа во индустријата. Чистење на пареа во борбата против Ковид-19 Kärcher ги тестираше своите машини за чистење на пареа за нивната ефикасност во борбата против вирусот корона. Ковертирани вируси, како што се Coronavirus SARS- CoV-2, може да станат безопасни со високи температури. Кога се користи правилно, […]

Со Kärcher вратете го сјајот на Вашиот дом

Чистачите под висок притисок Kärcher чистат: автомобили, двор, поплочени патеки, олуци, фасади и слично. Нудат идеално решение за брзо и темелно чистење чистење во куќата и дворот. Онаму кадешто доминираше нечистотијата, сега нема ништо друго освен чистота. Со Kärcher можете да ја надградите домашната околина и да ја вратите вредноста на Вашиот имот: од старо […]

Зошто да купам Kärcher машина за чистење со вода под притисок?

Kärcher машините за чистење со вода под притисок нудат вистинско решение за секоја задача за чистење! Следниве области на примена во согласност со искуството се вклучуваат во чистење на куќи и градина: ТУКА ПРОНАЈДИ ГО ВИСТИНСКИОТ УРЕД ЗА ЧИСТЕЊЕ СО ВОДА ПОД ПРИТИСОК ПРИЧИНА Зашто едно домаќинство треба да користи машина за чистење со вода […]

Кога хигиената е најважна – втор дел: Дезинфекција со тестирани Kärcher Professional машини за чистње со пареа против (Corona-COVID-19)

  Од објавувањето на нашите први информации за (Corona-COVID-19) во првиот дел Кога хигиената е најважна на 22.03.2020 година, влијанието на вирусот корона врз животот во светот достигна незамисливи димензии Борбата против вирусот SARS-CoV-2 не само што стана регионален аспект, таа стана суштински важна за нашиот секојдневен живот Ефикасноста на Kärcher машините за чистење со […]

Дезинфекциско чистење со пареа (COVID-19)

Светската појава на сериозни болести како грип и СОВИД-19 ја зголемува свеста за хигиенско чистење Kärcher веќе нуди далекусежни машини и портфолио на детергенти за хигиенски методи за чистење, како што е дезинфекциско чистење Ние ќе Ви помогнеме да разберете како можете да ја подобрите хигиената со дезинфекциските методи за чистење од Kärcher Тековно ниво […]

Чистење на подот: Машинско чистење и дезинфекција (Kärcher машини за рибање и смукање)

Покрај уредите за рачно чистење, Kärcher машините за чистење на подот (машини за рибање и смукање) се користат за влажно чистење на тврди и еластични подни облоги. Уредите можат во еден чекор влажно да ја рибаат подната облога и  да ја вшмукаат валканата течност. Ова значи дека чистењето се изведува особено хигиенски и ефикасно во […]

Површинско чистење за заштита од контактни инфекции

Чистењето на површините не само што служи за естетика да се отстранува видливата нечистотија, туку е пред се за хигиената и здравјето. На пример, пренесувањето на болести е спречено. Ова е особено важно во јавните објекти, но и во канцелариите – таму каде што луѓето редовно се среќаваат. Методи за хигиенско чистење Со цел да […]

Со Kärcher чистачи на пареа против вирусот корона

Хигиенска чистота со водена пареа: елиминирани се до 99,999% од вирусите. *и бактерии. ** Kärcher ги испроба своите уреди за чистење на пареа за нивната ефикасност во борбата против вирусите во независна лабораторија. Резултат: Ако се користат правилно, уредите отстрануваат до 99,999% од обвиените вируси *, како што се вируси на корона или грип и […]

Здрав, свеж, без микроби воздух – дома, во канцеларија, во продавница, во ресторани и хотели

Чистиот и без микроби воздух е особено важен во светот на работата, на пример во канцеларии, јавни и медицински установи, во хотели и ресторани. Во пракса, лошиот воздух често влијае на благосостојбата на овие места и може да доведе до здравствени проблеми. Можни последици се намалувањето на перформансите и застојот на вработените. Инфективните бактерии што […]

Машина со топла вода под висок притисок за чистење и дезинфекција

Интензивно и прецизно чистење со Kärcher машини за чистење со топла вода под висок притисок нуди можност да се постигне висок стандард на хигиена. Тие се користат на места на кои е тешко да се пристапи рачно. Особено помагаат при чистење и дезинфекција на големи области како што се тавани, sидови и подови и можат […]