Category Archives: SARS-CoV-2

ТЕРMАЛНА ДЕЗИНФЕКЦИЈА – Чистачи на пареа и парни правoсмукалки

Без микроби преку топлина: Термичката дезинфекција е високо ефективен метод за чистење за ефикасно намалување на бројот на бактерии на тврди и надворешни површини отпорни на температура. Предметите и површините што треба да се исчистат се загреваат со топла вода и пареа. Микробите кои се патогени за луѓето не можат да преживеат над 70 °C. […]

ТЕРMАЛНА ДЕЗИНФЕКЦИЈА – Уред за чистење со топла вода под висок притисок

Со капацитет за греење од над 65 °C и време на контакт од една минута, уредите за чистење со топла вода под висок притисок на Kärcher нудат дезинфекциски ефект што е докажан од независна лабораторија и затоа се особено погодни за употреба на отворено и на големи површини.   Термичка дезинфекција со топла вода под […]

ХИГИЕНСКИ ЧИСТО ДО ПОСЛЕДЕН ДЕТАЛ

100% хигиена во време на „Ковид-19“ – чистење на пареа во индустријата. Чистење на пареа во борбата против Ковид-19 Kärcher ги тестираше своите машини за чистење на пареа за нивната ефикасност во борбата против вирусот корона. Ковертирани вируси, како што се Coronavirus SARS- CoV-2, може да станат безопасни со високи температури. Кога се користи правилно, […]

Кога хигиената е најважна – втор дел: Дезинфекција со тестирани Kärcher Professional машини за чистње со пареа против (Corona-COVID-19)

  Од објавувањето на нашите први информации за (Corona-COVID-19) во првиот дел Кога хигиената е најважна на 22.03.2020 година, влијанието на вирусот корона врз животот во светот достигна незамисливи димензии Борбата против вирусот SARS-CoV-2 не само што стана регионален аспект, таа стана суштински важна за нашиот секојдневен живот Ефикасноста на Kärcher машините за чистење со […]

Дезинфекциско чистење со пареа (COVID-19)

Светската појава на сериозни болести како грип и СОВИД-19 ја зголемува свеста за хигиенско чистење Kärcher веќе нуди далекусежни машини и портфолио на детергенти за хигиенски методи за чистење, како што е дезинфекциско чистење Ние ќе Ви помогнеме да разберете како можете да ја подобрите хигиената со дезинфекциските методи за чистење од Kärcher Тековно ниво […]

Чистење на подот: Машинско чистење и дезинфекција (Kärcher машини за рибање и смукање)

Покрај уредите за рачно чистење, Kärcher машините за чистење на подот (машини за рибање и смукање) се користат за влажно чистење на тврди и еластични подни облоги. Уредите можат во еден чекор влажно да ја рибаат подната облога и  да ја вшмукаат валканата течност. Ова значи дека чистењето се изведува особено хигиенски и ефикасно во […]

Површинско чистење за заштита од контактни инфекции

Чистењето на површините не само што служи за естетика да се отстранува видливата нечистотија, туку е пред се за хигиената и здравјето. На пример, пренесувањето на болести е спречено. Ова е особено важно во јавните објекти, но и во канцелариите – таму каде што луѓето редовно се среќаваат. Методи за хигиенско чистење Со цел да […]

Со Kärcher чистачи на пареа во борба против вируси (Covid 19)

Хигиенска чистота со водена пареа: елиминирани се до 99,999% од вирусите. *и бактерии. ** Kärcher ги испроба своите уреди за чистење на пареа за нивната ефикасност во борбата против вирусите во независна лабораторија. Резултат: Ако се користат правилно, уредите отстрануваат до 99,999% од обвиените вируси *, како што се вируси на корона или грип и […]

Кога хигиената е најважна (корона COVID-19)

Новиот вирус корона, исто така наречен SARS-CoV-2, се шири низ целиот свет. Главниот преносен пат од личност до личност се чини дека е така наречена ‘инфекција со капки’. Со едноставни мерки за хигиена, секоја индивидуа може да помогне да се заштити себе си и другите од животно загрозување на белите дробови и да го ограничи […]

Дезинфекција за чистење на тврди површини

Чистењето на површините не само што служи за естетика односно да се отстранува видливата нечистотија, туку пред се за хигиената и здравјето. На пример, пренесувањето на болести е спречено. Ова е особено важно во јавните објекти, но и во канцелариите – таму каде што луѓето редовно се среќаваат. Средство за чистење со дезинфекција Достапни се […]