Category Archives: Чистење на внатрешен простор

Совети за справување со нечистотијата во вашите сопствени четири ѕида

Чистење на кујната, чистење на бања, чистење на просторот за живеење – не е само при пролетното чистење што имате многу да направите дома. Тоа е затоа што многу нечистотија се појавуваат со текот на времето во вашите сопствени четири ѕида: Дамки на подот, тапацир и теписи. Полен, прашина и отпечатоци од прсти на прозорците. Остатоци од храна и маснотии во кујната. Остатоци од бигор и сапун во бањата. Меѓутоа, со само неколку трикови, правилни уреди за чистење, средства за чистење и средства за домаќинство, можете брзо да ја отстраните нечистотијата и вашиот дом повторно ќе биде хигиенски чист.

ЧИСТЕЊЕ НА БАЊАТА: нечистотија и бигор НЕМААТ шанса

Нема друга просторија во куќата каде што чистотата и хигиената се толку важни како во бањата. Постојат различни мислења за вистинскиот начин на чистење на тоалети, плочки, кади, тушеви, мијалници и така натаму. Со овие стручни совети, нечистотијата и вкоренетиот бигор во бањата немаат шанса. Брзо и лесно чистење: Врвни совети за чиста бања Без […]

ЧИСТЕЊЕ ПАРКЕТ И ЛАМИНАТ

Без разлика дали во дневната соба или спалната соба, во трпезаријата или ходникот: Дрвените подови направени од паркет или ламинат создаваат топла домашна атмосфера и во споредба со текстилните подови, многу лесно се чистат. На што да внимавате при чистење и нега и како да се ослободите од грозните траги без да го оштетите скапиот […]

Совети за чистење тепих

Зошто треба да се чистат теписите? Редовното чистење (одржување, повремено и темелно чистење) го враќа изгледот на вашиот тепих, го зголемува неговиот животен век и се грижи за хигиената. Бидејќи тепихот не е валкан само на површината, туку и во длабочината, неопходноста од чистење не се препознава директно. Многу е важно редовно да ја отстранувате […]