Дезинфекциско чистење со пареа (COVID-19)

 • Светската појава на сериозни болести како грип и СОВИД-19 ја зголемува свеста за хигиенско чистење
 • Kärcher веќе нуди далекусежни машини и портфолио на детергенти за хигиенски методи за чистење, како што е дезинфекциско чистење
 • Ние ќе Ви помогнеме да разберете како можете да ја подобрите хигиената со дезинфекциските методи за чистење од Kärcher

Тековно ниво на информации во врска со Ковид 19

 • Новиот Corona-Virus COVID-19 сè уште не е доволно испитан за да има потврдени и тестирани методи за дезинфекција
 • Во моментов вирусот е познат како компарабилен со САРС-коронавирусот (SARS-CoV), затоа наодите до тој вирус можат да се пренесат на COVID-19
 • За SARS-коронавирусот е познато дека – термичката обработка со температури > 60 ° C го деактивира вирусот
 • Kärcher професионалните машини за чистење на пареа, моделите Kärcher SG 4/4 и SGV 8/5 се тестирани позитивно на бактерии отпорни на топлина (Enterococcus hirae ATCC 10541) од надворешна, независна лабораторија. Сертификати за тестот и извештаи се достапни.
 • Препорачуваме да го користите истиот метод за чистење со дезинфекција на површини што може да бидат загадени со СОВИД-19


Општи информации за чистење со дезинфекција со пареа

7 совети за да се обезбеди целосно чистење со дезинфекција

 1. Проверете дали самата машина на пареа е чиста. Ако не сте сигурни, следете ги упатствата за чистење на машината во прирачникот (поглавје „По секоја операција“)
 2. Отстранете ги лесната и грубата нечистотија пред чистење со дезинфекција
 3. Започнете со чистење на дезинфекцијата само по комплетно загревањето на машината
 4. Работете со сува пареа, тоа значи целосна сила на пареата ниво и минимална функција VapoHydro
 5. Брзината на чистење мора да се чува на 30 см во секунда (ова одговара приближно на должината на хартијата формат A4
  во 1 секунда)
 6. Проверете дали работите во патеки што се преклопуваат. Секоја педа од површината треба да се достигне!
 7. Секогаш придржувајте се до упатствата што се наоѓаат во упатството за работа со машината

Професионални машини за чистење на пареа

Професионалните машини за чистење на пареа и правосмукалките со пареа Kärcher се докажани машини за дезинфекцијско чистење. Со цел да се обезбеди соодветна хигиена и да се бори против штетните бактерии или вируси, тие се ефикасно решение за чистење што се должи на високата температура на чистење.

Хигиенско и темелно чистење со професионални машини за чистење на пареа и правосмукалки

При чистење sидови, подови или мебел, микробите, бактерити и вирусите можат ефикасно да бидат совладани со професионални машини за чистење на пареа. Пареата излегува од млазницата во многу фини капки и, во зависност на типот на апаратот, на максимална температура од 100 ° C и максимален притисок од 3 до 4 бари. Забрзувањето е околу 170 км на час. Затоа, пареата ги достигнува сите пукнатини или гумени набори каде четки или крпи тешко може да стигнат. На овој начин, тешко достапните области можат да се чистат хигиенски и темелно.

* Според prEN 16615, PVC-под, машина: SGV (подна млазница, 30 см / сек.), 1.паре, 2.пареа вакуум, ниво 3) Тест-микроб: Enterococcus hirae ATCC 10541

Чистачите на пареа H&G

Чистачи на пареа Kärcher за домашни корисници: хигиенско чистење без хемикалии

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ЗА ПАРОЧИСТАЧИ ЗА ДОМАШНА УПОТРЕБА

Совети, услуги и продажба

Пронајдете дилер: Kärcher Професионалните машини за чистење на пареа и парочистачи за чистење со дезинфекција се достапни кај сите специјализирани дилери на Kärcher.

Контакт со Kärcher: Нашата компанија КЛИНТЕК ДООЕЛ од Скопје е овластен трговски партнер и сервисер на германската компанија Alfred Kärcher GmbH. во Република Македонија.

Ве молиме, користете го нашиот формулар за контакт или јавете ни се директно на 075 21 31 05.

Професионален билтен: Доколку сакате во иднина да бидете информирани за новите производи и кампањи од Kärcher, регистрирајте се сега на нашиот формулар за контакт.

Кога хигиената е најважна (корона COVID-19)

 

 

Напишете коментар