Здрав, свеж, без микроби воздух – дома, во канцеларија, во продавница, во ресторани и хотели

Чистиот и без микроби воздух е особено важен во светот на работата, на пример во канцеларии, јавни и медицински установи, во хотели и ресторани. Во пракса, лошиот воздух често влијае на благосостојбата на овие места и може да доведе до здравствени проблеми. Можни последици се намалувањето на перформансите и застојот на вработените. Инфективните бактерии што се шират низ воздухот исто така е најтешко да се задржат, како што потврдува сегашната пандемија на корона. Прочистувачите на воздухот Kärcher можат да помогнат со елиминирање на 99,98% од бактериите во воздухот и стерилизирање на собниот воздух.

Прочистувач на воздухот AFG 100

Со уредот за чистење на воздухот Kärcher AFG 100, протокот на воздух се води преку плазма генерирана во него. За разлика од конвенционалните филтри, модулот користи електростатско полнење на најмалите честички како што се вируси, бактерии или алергени за да ги фати и да ги уништи целосно без штетни остатоци. Заедно со префилтерот за поголеми честички и понатамошен трифазен филтер кој исто така задржува мирис, АФГ 100 отстранува до 99,98% од целото непожелно загадување на воздухот во затворен простор во простории до 100 m2. На овој начин, воздухот во затворени простории се чисти поефикасно отколку што е можно со системите за филтрирање ХЕПА.

Резултатот е пријатно чист и здрав воздух кој им овозможува на луѓето кои страдаат од алергија или астматичари да дишат послободно. На овој начин, многу поплаки и проблеми предизвикани од ситна прашина, бактерии и слични загадувачи се ефикасно намалени.

Прочистувач на воздухот AF 100

Прочистувачот на воздухот AF 100 од Карчер исто така го намалува загадувањето на заразни микроби, штетни гасови и други опасни честички. Со 2 мембрани филтри и активиран јаглерод, брзо го отстранува дури и густиот смог. Го чисти воздухот во просторија од 100 квадратни метри во рок од 20 минути и задржува до 99,98% од сите честички.

Во зависност од користениот филтер – корисниците можат да избираат помеѓу пет различни специјализирани верзии со активиран јаглерод и технологија ХЕПА – уредот го чисти воздухот од мириси, алергени супстанции како што се грини и полен, ситна прашина, бактерии и гасовити јаглеводороди соединенија (VOC) .

 

Совети, услуги и продажба

Пронајдете дилер: Kärcher Прочистувачите на воздухот се достапни кај сите специјализирани дилери.

Контакт со Kärcher: Нашата компанија КЛИНТЕК ДООЕЛ од Скопје е овластен трговски партнер и сервисер на германската компанија Alfred Kärcher GmbH. во Република Македонија.

Ве молиме, користете го нашиот формулар за контакт или јавете ни се директно на 075 21 31 05.

Професионален билтен: Доколку сакате во иднина да бидете информирани за новите производи и кампањи од Kärcher, регистрирајте се сега на нашиот формулар за контакт.

Кога хигиената е најважна (корона COVID-19)

 

Напишете коментар