Сите наши искуства во оригиналот на Kärcher

Знаеме што очекувате од вашата машина за перење под притисок: највисок квалитет, врвни перформанси и оптимална поддршка во текот на целиот работен век.

Покрај тоа, автомобилот, терасата, олукот итн. треба брзо и темелно да се исчистат од сета секојдневна нечистотија. Исполнувањето на овие барања е во срцето на сè што правиме.

И ние нудиме совршено решение за секоја задача за чистење.

Kärcher ја прави разликата – уверете се сами!

Kärcher го усовршува чистењето под висок притисок повеќе од 70 години и им нуди на своите клиенти подобрено искуство за чистење преку постојани иновации. Одлучете се за решенија за чистење кои ќе ве инспирираат во однос на перформансите, квалитетот, одржливоста и разновидноста.

Технологија која ве води понатаму

Машините за чистење под висок притисок на Kärcher ве прават експерт за сите задачи за чистење во куќата, во градината, на терасата или во автомобилот. За да можете да ја завршите вашата работа што е можно побрзо и поефикасно, ние постојано работиме на нови решенија и ги подобруваме нашите уреди.

Незаменлива брзина и економичност

Kärcher ја прави разликата. Очекувајте повеќе перформанси со помала потрошувачка и подолг работен век со пократко време на чистење. Најдобар пример е патентираната технологија на млазницата на Kärcher во нашата валканица: ротирачкиот млаз под висок притисок ја комбинира моќта на точкаст млаз со покриеноста на површината на рамен млаз. Благодарение на својата уникатна технологија, пречистувачот за нечистотија на Kärcher доминира во споредба со конкуренцијата и, благодарение на највисоката стапка на отстранување, овозможува побрзо и поефикасно чистење.

До 50 проценти заштеда на време на вода и енергија

Извонредно моќен

Во споредба со конкуренцијата, нашите уреди се карактеризираат со значително повисоки стапки на отстранување и ефикасност на чистење. На едноставен јазик: чистењето е побрзо и заштедува до 50 проценти време, а со тоа и до 50 проценти енергија и вода*.

Керхер наспроти конкуренцијата: просечна заштеда**

Во пракса, со нашите уреди заштедувате годишно со претпоставена површина за чистење од 175 метри квадратни:

  • количината на енергија за 15 циклуси на машината за перење
  • количината на вода за 11 капење или 22 туширања
  • време да гледате 6 епизоди од вашата омилена серија

* Во споредба со врвните конкуренти во Европа.

** Компаративни вредности: циклус на машина за перење 0,34 kWh, када 150 l, процес на туширање 72 l, сериски редослед 45 мин.

Прилагодени решенија за мотори и пумпи

Секогаш добро изладени

Со иновативната технологија на мотори со водено ладење, Kärcher поставува стандарди за средства за чистење под висок притисок за приватни корисници*. Пред да се користи водата за чистење, таа тече околу куќиштето на моторот и на тој начин обезбедува постојано ладење. Предност: Моторот импресионира со своите посебни перформанси и издржливост.

* Се однесува на избрани уреди од класите K 4 – K 7 со асинхрони мотори со водено ладење.
Пумпи со високи перформанси „Made by Kärcher“
Бидејќи пумпата е срцето на средството за чистење под висок притисок, не оставаме ништо на случајноста: Сите ние самите развиваме и произведуваме различни пумпи, кои се приспособени на соодветните класи на перформанси на нашите уреди. Се потпираме на внимателно избрани со високи перформанси материјали со цел да се оптимизира употребата на материјалите и да се фокусира на долговечноста на пумпите.

Квалитет што можете да го видите и почувствувате

Машините за чистење под висок притисок на Kärcher ги имаат своите корени во професионалните апликации. Приватните корисници сè уште имаат корист од ова денес, бидејќи нашите уреди поставуваат стандарди во однос на издржливоста, доверливоста, удобноста на корисниците и дизајнот. Пословичниот квалитет на Kärcher е исто така причина зошто секогаш излегуваме на врвот во компаративните тестови.

Германски квалитет изграден со сопствен труд

Сигурен квалитет на брендот

Повеќе од 85 години, името Kärcher се залага за квалитет и иновација „Made in Germany“. Нашите 1.000 вработени ширум светот во истражување и развој работат секој ден за да се осигураат дека тоа ќе остане така. Ние самите ги развиваме нашите средства за чистење под висок притисок и ги произведуваме во нашите сопствени фабрики според највисоките стандарди за производство. Ова вклучува редовни ревизии и постојана оптимизација на производните процеси.
Обезбедување на нашите високи стандарди за квалитет низ целиот синџир на набавки и производство. Нашата квалитетна карактеристика „Engineered in Germany“ е дополнета со силната интеграција на глобалните случувања за да се задоволат барањата на локалните клиенти (локално за локално).

Стопроцентна контрола на квалитетот на сите уреди и додатоци – Квалитетот не е случаен

Уште во фазата на производство, квалитетот на материјалите и компонентите што ги користиме го ставаме на тест за киселина. Пред да ја напуштат фабриката средствата за чистење и додатоци под висок притисок на Kärcher, тие се 100 проценти тестирани за функционалност и перформанси. Ние, исто така, спроведуваме случајни тестови на издржливост кои симулираат најтешки товари. За што е сето ова? За да добиете совршен производ кој целосно ги исполнува вашите високи очекувања. Сликата го прикажува автоматскиот тест на шемата за прскање на прскалките под висок притисок. Обоената светлина го прави водниот млаз повидлив за камерите.

Долгорочна достапност на резервни делови

Со нашите резервни делови, ви гарантираме бескомпромисен квалитет и долга достапност. Ова осигурува дека вашиот чистач под висок притисок нема да застари дури и по неколку години користење во случај на дефект. Над 95 проценти од нашите резервни делови се достапни секој ден за да можете брзо да продолжите со вашите задачи за чистење.
И ако навистина треба да се поправи: Ставете го вашиот Kärcher во најдобри раце – едноставно нарачајте од нашиот сервис за поправка.

Искуство кое создава доверба

Во 1984 година, Kärcher го лансираше првиот пренослив чистач под висок притисок HD 555 за приватни домаќинства – пресвртница во историјата на чистењето. Со се повеќе и повеќе нови иновации, оттогаш ја обезбедивме нашата позиција како лидер на пазарот и поставивме нови стандарди за ефикасно чистење под висок притисок.

Пионер и лидер на пазарот во технологијата за чистење

Иновативен од самиот почеток

Да го направиме животот на луѓето полесен, поефикасен и поубав – тоа е наше барање и наша обврска уште од основањето на компанијата во 1935 година. Нашиот основач Алфред Керхер веќе се стреми кон целта секогаш да наоѓа нови решенија за секој предизвик. Овој дух на иновативност го задржавме до ден-денес. Нашите 1.000 вработени ширум светот во истражување и развој работат секој ден на сè поефикасни и одржливи технологии.

Нашата иновативна сила се рефлектира и во бројните награди за средства за чистење под висок притисок за приватни корисници во областа на иновациите, технологијата и дизајнот.

Успешната приказна

Сè започна со HD 555
Во 1984 година, Kärcher го претстави првото преносливо средство за чистење под висок притисок во светот за приватни домаќинства. Мотото „Чисти со висок притисок – како професионалците“ е убедливо и со HD 555 ги поставува темелите за успешен бизнис на крајните клиенти. Следеа бројни други пресвртници, обезбедувајќи дека од 1984 година ширум светот се продадени над 100 милиони средства за чистење под висок притисок за приватни корисници.
Нашите пресвртници
1984: Прво средство за чистење под висок притисок за приватни домаќинства
1991: Прва исправена машина за перење под притисок
2009: Првиот тивок чистач под висок притисок
2010: Прва употреба на мотори со водено ладење во голем број
2016: Прво средство за чистење под висок притисок со дисплеј
2021: Прво средство за чистење под висок притисок

Повеќе од 170 патенти ширум светот само за машините за чистење под висок притисок

Kärcher – лидер во иновациите
Во Kärcher, духот на иновативноста е во ДНК на компанијата. Нашето лидерство на пазарот е поткрепено со повеќе од 170 активни, регистрирани патенти и дизајни ширум светот – само за средства за чистење под висок притисок за приватни корисници.

Производи за да одговорат на сите ваши предизвици за чистење

Без разлика дали го користите апаратот за чистење под висок притисок само повремено или секој викенд: Кај нас ќе го најдете уредот што ви треба – и вистинската дополнителна опрема во исто време. Брзо ќе дознаете: ниту еден ѕид не е превисок, ниту еден агол не е премногу скриен и ниту една нечистотија премногу тврдокорна за вас и вашиот Kärcher!

Уникатен дизајн прилагоден на потребите на клиентите

Совршена функционалност
Кога ги дизајнираме нашите производи, внимателно ги слушаме нашите клиенти: Како дел од редовните прегледи, ги прашуваме нивните желби и потреби и ги вклучуваме резултатите во развојот. Дополнително, нашите средства за чистење под висок притисок секогаш се карактеризираат со единствена препознатлива вредност – нивниот дизајн се заснова на карактеристиките „моќни, едноставни и освежувачки“ и на тој начин ги опишува производите кои се лесни за употреба, блескаат со паметни решенија и најдобриот резултат на чистење на пазарот.

Вистински уред за секоја потреба

Вашата работа е наша работа
Колку што се различни луѓето, толку се и нивните услови за живот, а со тоа и нивните барања за чистење. Затоа една работа е секогаш во преден план во сè што правиме: да ви го понудиме токму средството за чистење под висок притисок што ви е потребно за вашите индивидуални барања за чистење – колку и да се посебни.

SmartControl
Високо-технолошки чистач под висок притисок со интеграција на апликацијата Home & Garden, Bluetooth и паметни детали за опремата, како што се пиштолот Smart Control и копче за прскање Multi Jet 3-во-1.

Power control
Многу моќ, поддршката на апликацијата Home & Garden и моќните алатки како што е пиштолот Power Control со дисплеј или копчето за прскање Vario Power прават нежна и ефективна детска игра за чистење со овие уреди.

Компактен
Ако ви се допаѓа мобилен и компактен, тука ќе го најдете идеалниот помошник. Зазема малку простор, лесно може да се складира и секогаш е при рака. Со паметно, интегрирано складирање на црева.

Тивок
Уредите со иновативна тивка функција го намалуваат воочениот волумен за 50 проценти во споредба со другите средства за чистење под висок притисок од истата класа. Така можете да чистите со висок притисок без да ги вознемирувате другите.

Батериски
За помали работи за чистење секаде каде што нема штекер во близина. Безжичен, удобен, мобилен и флексибилен. И со доста моќ кога е најважно.

Вистинските додатоци за секоја апликација

Еве по нешто за секого
Со нашата постојано растечка палета на додатоци, ние секогаш отвораме нови полиња на примена. Уредите стануваат вистински мулти-таленти: Без разлика дали се чистат фасади, одводи, тераси или чистење возила – можностите се речиси неограничени. Благодарение на широката компатибилност со класите и опсегот на уредите, тука речиси и нема никакви ограничувања.

Напишете коментар