Со Kärcher чистачи на пареа во борба против вируси (Covid 19)

Хигиенска чистота со водена пареа: елиминирани се до 99,999% од вирусите. *и бактерии. **

Kärcher ги испроба своите уреди за чистење на пареа за нивната ефикасност во борбата против вирусите во независна лабораторија. Резултат: Ако се користат правилно, уредите отстрануваат до 99,999% од обвиените вируси *, како што се вируси на корона или грип и 99,99% од бактериите од тврдите површини во домаќинството ** . Бидејќи дезинфекциите во моментот се резервирани за амбулантско и болничко згрижување, чистачите на пареа можат да дадат вреден придонес за општата хигиена.

Mit Kärcher-Dampfreinigern gegen das CoronavirusВируси како што е SARS-CoV-2 коронавирусот можат да бидат направени безопасни со високи температури. Бидејќи вирусите не се микроби или живи организми, експертите зборуваат и за деактивирање на вирусот. Во лабораторијата е дистрибуиран вирусен тест (Модифицирана вирусна вакцина Анкара) на тврда површина, која се однесува на обвиткани вируси. Оваа област потоа беше исчистена со рачната млазница на уредот за чистење на пареа и соодветна крпа од микрофибер.

* За чистење во место со чистачот на пареа Kärcher, т.е. времетраење на парење од 30 секунди со максимален притисок на пареа, 99,999% од обвиените вируси, како што се корона или вирус на грип (со исклучок на вирусот на хепатитис Б), се отстрануваат од нормални, тврди површини (основа на ПВЦ површина; во согласност со EN 16615) : 2015-06); Тест микроб: Test germ: modified vaccinia virus Ankara).

** При чистење, со брзина на чистење од 30 cm / sec  и максимален притисок на пареа се убиени 99,99% од сите вообичаени бактерии на нормални мазни тврди површини во домаќинствата (тест микроб: Enterococcus hirae). 99,999% за Kärcher професионалните машини за чистење на пареа модели SG (V) врз основа на EN 16615: 2015-06, ПВЦ под, тест микроб: Enterococcus hirae ATCC 10541.

Хигиена и чистота во сите простории

Küchenreinigung

Чистење на кујната
Славини, ѕидни плочки, стаклени или пластични површини, аспиратор, шпорет или мијалник – SC чистачот на пареа ја прави кујната хигиенски чиста – со малку напор.

Чистење на бањата
Чистачите за пареа SC исто така имаат совршена ефект кога станува збор за чистење на ѕидни плочки, стакло и огледални површини, прозорци, фитинзи, кабини за туширање, спојници или фуги и обезбедуваат апсолутна хигиенска чистота.

Badreinigung

Bodenreinigung

Чистење на подови
Кога чистите тврди подни облоги, како што се камен, плочки, ПВЦ, ламинат или запечатена паркет, SC чистачот на пареа SC обезбедува максимална чистота и хигиена – без хемиски остатоци.

Написот е преземен од

https://www.kaercher.com/de/home-garden/dampfreiniger/mit-kaercher-dampfreinigern-gegen-das-coronavirus.html

ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ ЗА ПАРОЧИСТАЧИТЕ ЗА ДОМАШНА УПОТРЕБА

 

ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ ЗА ЧИСТАЧИТЕ НА ПАРЕА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА УПОТРЕБА

Kärcher

повеќе за хигиенско чистење

Напишете коментар