ТЕРMАЛНА ДЕЗИНФЕКЦИЈА – Уред за чистење со топла вода под висок притисок

Со капацитет за греење од над 65 °C и време на контакт од една минута, уредите за чистење со топла вода под висок притисок на Kärcher нудат дезинфекциски ефект што е докажан од независна лабораторија и затоа се особено погодни за употреба на отворено и на големи површини.

 

Термичка дезинфекција со топла вода под висок притисок

                Уредите за чистење со топла вода под висок притисок Kärcher, без напор ја постигнуваат температурата на водата од најмалку 65 °C потребни за намалување односно целосно елиминирање на вирусите и бактериите. Контаминираните површини веќе се покажано дезинфицирани со време на контакт помало од една минута со топла вода – без никакви хемиски адитиви. Ова ги прави уредите за чистење под висок притисок со топла вода идеални за дезинфекција на надворешни и големи површини. 

Како функционира термичката дезинфекција со топла вода?

     Независна лабораторија потврди: Дури и на 65 °C и време на контакт помало од една минута, уредите за чистење со топла вода под висок притисок на Kärcher ефикасно ги отстрануваат вирусите со обвивка како што е корона вирусот од контаминирани површини, од 75 °C – вирусите без обвивка се исто така ефективно намалени и отстранети!

Копчињата за прскање на Kärcher, кои првично беа развиени за уништување на плевелот, како што се копчињата за прскање WR 10, WR 20, WR 50 и WR 100, се особено погодни за распрснување на жешката вода, што ги прави отворените површини едноставни за чистење.

Со цел да направите термичка дезинфекција со топла вода, едноставно копјето и соодветната млазница поврзете ги со чистачот на пареа и поставете ја температурата на водата на максимум, така што водата која излегува од котелот ќе биде околу 90-98 °C.

На крајот, третирајте ја површината што треба да се дезинфицира со бавни движења.

* Ефикасно против обвиени вируси и адено, рота и норовируси (ограничен вируциден ПЛУС според RKI).

 Предности на термичка дезинфекција со уреди за чистење под висок притисок со топла вода

  • Го забрзува чистењето до 40% во споредба со употребата на ладна вода со дополнителен ефект на намалување на микробите,
  • Целосно без хемиски адитиви, што го прави идеален за дезинфекција на надворешни површини,
  • Нема остатоци од средства за дезинфекција на третираните површини,
  • Повеќе не е потребно плакнење кое одзема многу време,
  • Се избегнува формирање на толеранција на патогенот,
  • Кратко време на сушење,
  • Особено ефикасно за нечистотија која содржи протеини

Области на примена за термичка дезинфекција со средства за чистење со висок притисок со топла вода

                Секаде каде што употребата на хемиски средства за чистење и средства за дезинфекција е непожелна или забранета од еколошки причини, мерките за дезинфекција со уредите за чистење со топла вода под висок притисок од Kärcher се безбедна алтернатива. Можни области на примена на големи внатрешни и надворешни површини се, на пример, железнички станици и автобуски постојки, игралишта и клупи во паркови, стадиони и базени или во хотелската и угостителската индустрија, на кампови и на бродови за крстарење. Можат да се користат и во земјоделството за борба против птичји грип и африканска свинска чума.

Професионални уреди за чистење со топла вода под висок притисок

                Kärcher нуди широк спектар на уреди за чистење со топла вода под висок притисок за професионална употреба во широк спектар на класи на изведба и дизајни.

Уредите за чистење со топла вода под висок притисок од Kärcher можат да загреваат вода до 155 °C, но во принцип 80 °C се погодни за дезинфекција. Следниве наши уреди за чистење со топла вода под висок притисок добија сребрен печат за „тестиран хигиенски квалитет“:

  • Уредите од HDS компактна класа, HDS средна класа, HDS супер класа, HDS приколка и моделите
  • HDS 1000 DE/BE и HDS 8/20 De.

Совети, услуги и продажба

Пронајдете дилер: Kärcher батериските уреди се достапни кај сите специјализирани дилери.

Контакт со Kärcher: Нашата компанија КЛИНТЕК ДООЕЛ од Скопје е овластен трговски партнер и сервисер на германската компанија Alfred Kärcher GmbH. во Република Македонија.

Ве молиме, користете го нашиот формулар за контакт или јавете ни се директно на 075 21 31 05.

Професионален билтен: Доколку сакате во иднина да бидете информирани за новите производи и кампањи од Kärcher, регистрирајте се сега на нашиот формулар за контакт.

Напишете коментар