Машина со топла вода под висок притисок за чистење и дезинфекција

Интензивно и прецизно чистење со Kärcher машини за чистење со топла вода под висок притисок нуди можност да се постигне висок стандард на хигиена. Тие се користат на места на кои е тешко да се пристапи рачно. Особено помагаат при чистење и дезинфекција на големи области како што се тавани, sидови и подови и можат ефикасно да се борат со бактерии, габи и вируси.

Компресорските чистачи со топла вода

Употребата на Kärcher машини за чистење со  топла вода под висок притисок го забрзува чистењето до 40 проценти во споредба со уредите за ладна вода, особено поради побрзиот процес на сушење на чистите површини. Покрај подобри резултати и побрзо време на чистење и сушење, може да се постигне мерливо намалување на микроби кога се користат топла вода со температура од најмалку 85 ° C. Не само што нечистотијата, туку и бактериите и вирусите можат ефикасно да се отстранат. Нивото на пареата може да се искачи дури и до 155 ° C.
Во зависност од областа на примена, потребни се машини со кои притисокот на водата и количината можат да се регулираат со помош на пиштолот под висок притисок. Ова овозможува да се работи со вистинската комбинација, без да се распрскува нечистотијата назад.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ЗА KÄRCHER МАШИНИ СО ТОПЛА ВОДА

Детергент

При чистење со машини за чистење под притисок, треба да се применат и соодветни средства за чистење со дизна за пена за да се прекине ланецот на инфекција и да се отстранат сите остатоци од нечистотија. Една предност на пената за чистење: таа е толку стабилна што се “лепи” на површините и го зголемува времето на изложеност и ефектот на чистење. Последователното испирање со вода помага да се отстрани нечистотијата на контролиран начин и да се спречи повторно загадување. Биоразградливите средства за чистење исто така можат да го поддржат процесот. Притоа, неопходно е да се префрлате помеѓу кисели и алкални средства (пена) за чистење за да можат со сигурност да се уништат микроорганизмите.

По чистењето со висок притисок

По внимателноте чистење со машини за чистење со висок притисок, последователно дезинфекцијата го заокружува процесот на чистење: натопување, чистење под висок притисок, оставање да се исушат и конечно дезинфицираат површините.
За да се отстрани валканата и преостанатата вода, смукалка за влажно / суво смукање може ефикасно да ја поддржи работата на машините за чистење со висок притисок.

Kärcher Hot water super class – efficient in daily continuous use

Совети, услуги и продажба

Пронајдете дилер: Kärcher машините за чистење со вода под висок притисок се достапни кај сите специјализирани дилери.

Контакт со Kärcher: Нашата компанија КЛИНТЕК ДООЕЛ од Скопје е овластен трговски партнер и сервисер на германската компанија Alfred Kärcher GmbH. во Република Македонија.

Ве молиме, користете го нашиот формулар за контакт или јавете ни се директно на 075 21 31 05.

Професионален билтен: Доколку сакате во иднина да бидете информирани за новите производи и кампањи од Kärcher, регистрирајте се сега на нашиот формулар за контакт.

Напишете коментар