Кога хигиената е најважна – втор дел: Дезинфекција со тестирани Kärcher Professional машини за чистње со пареа против (Corona-COVID-19)

 

  • Од објавувањето на нашите први информации за (Corona-COVID-19) во првиот дел Кога хигиената е најважна на 22.03.2020 година, влијанието на вирусот корона врз животот во светот достигна незамисливи димензии
  • Борбата против вирусот SARS-CoV-2 не само што стана регионален аспект, таа стана суштински важна за нашиот секојдневен живот
  • Ефикасноста на Kärcher машините за чистење со пареа е тестирана против вируси,  SARSCoV-2 (колоквијален: вирус на корона).
  • Резултатот: можеме да помогнеме во борбата против ширењето на вирусот со проширување на областите на примена на Kärcher Машините за чистење на пареа

Дезинфекција со тестирани Kärcher Professional машини за чистње со пареа против (Corona-COVID-19)

  • Професионалните машина за чистење со пареа Kärcher SGV 8/5 и SG 4/4 се тестирани од надворешна независна лабораторија
  • Како тест вирус се користи модел на вирус Модифицираната вакцинијавирусна Анкара (кратенка: MVA)
  • Во принцип, се користи тест-вирус, бидејќи вистинскиот вирус е премногу опасен за лабораториски третман или не е достапен
  • Коронавирус САРС-Ков-2 е категоризиран како обвиен вирус како грип или ебола
  • Можно е да се заклучи однесувањето на вистинскиот вирус COVID-19 против чистење на пареа од модифицираниот тест вирусот вакцинијавирус Анкара
  • Кога се третира 30 секунди на едно место, чистачот на пареа Kärcher може да го убие целиот вирус на загадена површина. Во бројки тоа значи дека бројот на вируси на површината каде е намален на 5 лога10 чекори што е еднакво на 99,999%

КОНТКТИРАЈТ НÈ ЗА ПОНУДА ИЛИ НАРАЧАЈТЕ ONLINE Kärcher Professional SGV 8/5 ПО АКЦИЈСКА ЦЕНА

„Длабинско чистење без хемикалии“ – Убива до 99,999% од коронавирус

* Тестовите покажаа дека со чистење на самото место од 30 секунди на максимум. ниво на пареа со Kärcher професионална чистачка на пареа 99,999% од обвиткани вируси како што се коронавирус или грип (со исклучок на вирусот Хепатитис-Б) може да се отстрани на обичен мазен тешко површини (тест-микроб: Модифициран-Вакцинијавирус-Анкара)

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА ЗА KÄARCHER PROFESSIONAL МАШИНИ ЗА ЧИСТЕЊЕ СО ПАРЕА

1. Зошто само машините за чистење со пареа се сертифицирани за чистење на вируси на лице место?

Исто така, тестиравме и за чистење на поголеми површини, но резултатот не беше јасен. При третирање на површини со 30 см / сек може да го елиминираме вирусот до 5 log10 чекори, но пронајдовме преостанат вирус во прекривката. Ова може да доведе до вкрстено загадување што е потешко да се измери и не може да се изрази во бројки (во овој вид лабораториски тест)

2. Што е дезинфекција?

Дезинфекција е процес кој е дизајниран да ги уништи активните растечки и вегетативни микробиолошки микроорганизми на одредено ниво *.
Што се однесува до бактериите, нивото се достигнува кога контаминацијата на површината е намалена на 5 логови10 чекори, што е еднакво на намалување од 100.000.000 микроби на 1.000 или 99,999%.
Што се однесува до вирусите, нивото се достигнува кога контаминацијата на површината е намалена на 4 лога10 чекори, што е еднакво на намалување од 100.000.000 микроби на 10.000 или 99,99%

*Извор : https://www.sciencedirect.com/topics/agricultural-and-biological-sciences/disinfection

3. Што е со преостанатите 0,001%, дали тие се сè уште заразни?

Да, тие сè уште се заразни, но по дефиниција количината не е доволно голема за да доведе, соодветно, не е веројатно дека оваа мала количина ќе доведе до заболувања. Покрај тоа, во однос на вирусот, малата количина нема да се размножи бидејќи околината е чиста. Ова е и причина, зошто кај бактериите зборуваме за дезинфекција на 99,999%, додека кај вируси зборуваме за дезинфекција на 99,99%. Бактериите се живи организми и со тоа има поголема веројатност да се размножуваат од вирусот.

КОНТКТИРАЈТ НÈ ЗА ПОНУДА ИЛИ НАРАЧАЈТЕ ONLINE Kärcher Professional SGV 8/5 ПО АКЦИЈСКА ЦЕНА

4. Што треба да направам ако сакам да имам 100% чиста површина?

100% чистота во однос на бактерии, вируси и габи значи стерилизација. Ова може да се постигне само физички со долгорочен третман на површина на пр. во стерилизатор со автоматска конклава. Таков вид на процеси имаат смисла само во болничко / пациентско опкружување или на специјални места за производство. Во нормалниот живот, областа стерилизирана би била загадена со мали количини на микроорганизми во одредено време, бидејќи тие се сеприсутни во воздухот и на сите суштества.

5. Која е точната брзина на чистење за дезинфекција со пареа?

Може да се постигне ефикасна дезинфекција во однос на бактериите со брзина на чистење од 30 см / секунда значи должина на страницата А4 формат за една секунда. Може да се постигне ефикасна дезинфекција на обвитканите вируси со чистење во место од 30 секунди.

6. Дали има смисла да се користат машините за чистење на пареа, ако брзината на чистење за дезинфекција е толку мала?

Да, особено во врска со пандемијата COVID-19 има смисла да се користат машини за чистење на пареа не само за општо чистење, туку и за чистење со дезинфекција. Изворот на пренесување на вирусот покрај директен контакт со болно лице е и пренесување од површините кои често се допираат. Овие се на пример: кваки за врати, сите видови на рачки, поштенски сандачиња и површините од мебелот и слично. Овие површини имаат ограничени области и неопходно е чистење на место, соодветно, дезинфекција на лице место.

7. Дали дезинфекцијата со пареа е ефикасна како и дезинфекцијата со средства за чистење со дезинфекција?

Генерално кажано ДА, ако тоа е направено со правилен процес (брзина, температура, поставки за машината според упатството). Ние не препорачуваме дезинфекција на пареа за критични области како што се соби за пациенти со „Ковид-19“, области на операција и други области каде што се јавува големо оптоварување со протеини.
Но, исто така резултатот зависи и од средствата за дезинфекција. Тие треба да се користат според тестираниот процес. Постои разлика помеѓу средствата за дезинфекција направени за бактерии, вируси и спори (габи).

8. Дали е можно да се исчисти и дезинфицира на еден чекор?

НЕ, Ефикасно чистење за дезинфекција секогаш треба да се направи со два чекори: прво елиминирајте ја визуелната нечистотија, потоа дезинфицирајте. Ако операторот не се придржува кон овој метод, секогаш е можно бактерии и вируси да останат зад валканата област и да ја направат дезинфекцијата неефикасна. Ова се однесува на сите видови на дезинфекција.

9.Бидејќи беше тестиран SG 4/4, како можеме да го комуницираме резултатот за сите професионални чистачи на пареа?

Со заклучок на аналогија, можно е да се каже, дека ефикасноста на чистењето на SGV 8/5 се слични како SG 4/4.
Ова е можно затоа што лабораторијата што беше вклучена во тестирањето, правеше и бактериски тестови со SGV 8/5  и во минатото и може да се потврди генерално повисоката моќност на пареата (во однос на температурата и притисокот на пареата).

КОНТКТИРАЈТ НÈ ЗА ПОНУДА ИЛИ НАРАЧАЈТЕ ONLINE Kärcher Professional SG 4/4 ПО АКЦИЈСКА ЦЕНА

10. Каква е достапноста на Kärcher професионалните машини за чистење на пареа?

Светската состојба на корона пандемијата доведува до многу поголема побарувачка на Kärcher машините за чистење на пареа, а со тоа и до извори на проблеми со материјали за производство. За да се справиме со вонредниот предизвик, ние градиме специјална работна група за да обезбедиме навремена испорака. Деновиве времето на чекање е до 12 недели (за SG 4/4, како и за SGV 8/5).
Ситуацијата може да се подобри, ако се планира нарачка на машини, што е можно поскоро преку

Авторизиран дилер КЛИНТЕК ДООЕЛ од Скопје

Ние сме во близок контакт со производството на Kärcher за планирање на нарачка и на поголеми количини.

Совети, услуги и продажба

Пронајдете дилер: Kärcher Професионалните машини за чистење на пареа и парочистачи за чистење со дезинфекција се достапни кај сите специјализирани дилери на Kärcher.

Контакт со Kärcher: Нашата компанија КЛИНТЕК ДООЕЛ од Скопје е овластен трговски партнер и сервисер на германската компанија Alfred Kärcher GmbH. во Република Македонија.

Ве молиме, користете го нашиот формулар за контакт или јавете ни се директно на 075 21 31 05.

Професионален билтен: Доколку сакате во иднина да бидете информирани за новите производи и кампањи од Kärcher, регистрирајте се сега на нашиот формулар за контакт

Напишете коментар