Професионални машини за чистење на пареа и парочистачи за чистење со дезинфекција

Професионалните машини за чистење на пареа на Kärcher се докажани машини за чистење со дезинфекција. Со цел да се обезбеди соодветна хигиена и да се бори против штетните бактерии или вируси, високата температура за чистење ги прави овие машини ефикасни и заштедува време за чистење.

Хигиенско и темелно чистење со професионални машини за чистење на пареа и усисување

Според сегашната состојба на знаење во науката, обвитканите вируси како SARS-CoV-2 стануваат безопасни на температура од 56 ° C. Експертите исто така зборуваат за деактивирање на вируси. Со брзина на чистење од 30 сантиметри во секунда и висока температура на машините за чистење на пареа, ова веројатно ќе биде доволно за да се убијат обвитканите вируси.

Кога чистите sидови, подови или мебел, професионалните машини за чистење на пареа можат ефикасно да се борат со бактерии, габи и вируси. Пареата се појавува во многу фини капки и при максимална температура од 100 ° C и максимален притисок од 3 до 4 бари, забрзувањето е околу 170 км на час. Затоа, пареата продира во сите пукнатини или набори каде тешко може да се употребат четки или крпи. На овој начин, областите кои се тешко пристапни може да се чистат хигиенски и темелно.

Чистач на пареа

Хигиенски, со заштеда на трошоците и еколошки: Професионални машини за чистење на пареа ги чистат сите тврди површини без хемиски средства за чистење.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ЗА ПАРОЧИСТАЧИТЕ

Чистач на пареа со усисување

Професионалните машини за чистење на пареа се погодни за ефикасно чистење на сите тврди површини. Со соодветни додатоци, се врши насочено чистење. Покрај тоа, тие нудат можност за употреба на хемикалии за предтретман во случај на тешко загадување и собирње на валканата вода преку системот за вшмукување. Со цел да се отстранат остатоците од нечистотија, тие исто така имаат свои програми за перење на цревото за вшмукување и цевката.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ЗА ПАРОЧИСТАЧИТЕ

Совети, услуги и продажба

Пронајдете дилер: Kärcher Професионалните машини за чистење на пареа и парочистачи за чистење со дезинфекција се достапни кај сите специјализирани дилери на Kärcher.

Контакт со Kärcher: Нашата компанија КЛИНТЕК ДООЕЛ од Скопје е овластен трговски партнер и сервисер на германската компанија Alfred Kärcher GmbH. во Република Македонија.

Ве молиме, користете го нашиот формулар за контакт или јавете ни се директно на 075 21 31 05.

Професионален билтен: Доколку сакате во иднина да бидете информирани за новите производи и кампањи од Kärcher, регистрирајте се сега на нашиот формулар за контакт.

Напишете коментар