ХИГИЕНСКИ ЧИСТО ДО ПОСЛЕДЕН ДЕТАЛ

100% хигиена во време на „Ковид-19“ – чистење на пареа во индустријата.

Чистење на пареа во борбата против Ковид-19

Kärcher ги тестираше своите машини за чистење на пареа за нивната ефикасност во борбата против вирусот корона. Ковертирани вируси, како што се Coronavirus SARS- CoV-2, може да станат безопасни со високи температури. Кога се користи правилно, чистењето со нашите чистачи на пареа Kärcher покажува дека 99,999% од обвиените вируси * и 99,99% од обичните бактерии во домаќинства ** можат да бидат елиминирани.

* За чистење на лице место со чистачот на пареа Kärcher, т.е. во времетраење на пареа од 30 секунди со максимален притисок на пареа, 99,999% од обвиените вируси, како што се корона или вирус на грип (со исклучок на вирусот на хепатитис Б), се отстрануваат од нормални, тврди површини (засновани на ПВЦ површина; во согласност со EN 16615) : 2015-06); Тест микроб: модифицирана вирусна вакцина Анкара).

** При чистење со брзина на чистење од 30 см / сек. и максимален притисок на пареа, се убиени 99,99% од сите вообичаени бактерии на нормални, мазни тврди површини во домаќинства – тест микроб: Enterococcus hirae). 99,999% за професионални средства за чистење на пареа SG (V) врз основа на EN 16615: 2015-06, ПВЦ под, тест микроб: Enterococcus hirae ATCC 10541.

Повеќе за машините може да видите тука:

ПРОФЕСИОНАЛНИ МАШИНИ ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ПАРЕА

Тајната на чистењето на пареа

 

Особено ефикасниот ефект на чистење на пареа првенствено се должи на интеракцијата на висока температура, високиот притисок на излез на пареа  (до 8 бари) и голема брзина на излез на пареата, како и составот на најдобрите молекули на водена пареа. Ова значи дека дури и тешко достапните простори може  да се чистат со сигурност. Пареата исто така ја отстранува тврдокорната нечистотија, што ја елиминира подлогата за размножување на бактерии и вируси и ги спречува да се развиваат уште од самиот почеток.

Уредите за чистење на пареа од Kärcher исто така имаат автоматски процес на самочистење за да се спречи формирање на микроби во уредот за целосна чистота во целиот процес.

Чистењето со пареа има многу предности, кои обезбедуваат реална додадена вредност, особено во различни индустриски сектори!

Чистење со пареа во прехранбената индустрија

Вашите придобивки на прв поглед!

Umgebung Industrie Halle
Економија

Темелното чистење и отсуството на хемиски средства за чистење можат одржливо да го зголемат работниот век на системите. Посебна функција овозможува и енергетско ефикасно работење на постојана температура од 60 ° C, што е доволно за повеќето загадувања.

Blatt eines Baumes, Umweltschutz
Заштита на животната средина

Машините за чистење на пареа Kärcher обезбедуваат оптимални резултати само со биолошки или дури и без дополнителни средства за чистење. Покрај заштитата на животната средина, ова може да заштеди и трошоци за третман на вода.

SG 8/5 Bodendüse
Ефикасно чистење

Поради флексибилноста на пареата, системите не треба да се расклопуваат за тесните области да бидат достапни. Холистичкото чистење може да се изврши лесно, заштедува време и, исто така, независно од редовните процеси.

Anwendung Dampfreinigung Industrie
Разновидност

Без разлика дали се тврди површини, контејнери или системи – уредите за чистење на пареа Kärcher ви поддржуваат во широк спектар на апликации и без оглед на индустрискиот сектор во кој се користат.

Нашите Kärcher машини за чистење на пареа – секогаш подготвени!

Dampfreiniger Kärcher Modell SG 4/4
SG 4/4 е стабилна “чистачка” на пареа и со својот притисок од пареа од 4 бари обезбедува совршени резултати без никакви хемикалии. Со непречено регулирање на пареата и функцијата Вапо-хидро, го совладува секој предизвик!

ПОВЕЌЕ ЗА МАШИНАТА
Dampfreiniger Kärcher Modell SV 8/5
SV 8/5 ги комбинира функциите на чистачот на пареа со оние на влажна / сува правосмукалка за оптимални резултати. Покрај тоа, таа се истакнува со леснотијата на користење, дополнителни програми за чистење, како и складирање на опремата.

ПОВЕЌЕ ЗА МАШИНАТА
Dampfreiniger Kärcher Model SGG1
SGG1 обезбедува максимална удобност при работа заради своите батерии со високи перформанси и функцијата за носење како ранец. исто така импресионира со својот еколошки максимален дострел.

 

ПОВЕЌЕ ЗА МАШИНАТА

Совети, услуги и продажба

Пронајдете дилер: Kärcher Професионалните машини за чистење на пареа и парочистачи за чистење со дезинфекција се достапни кај сите специјализирани дилери на Kärcher.

Контакт со Kärcher: Нашата компанија КЛИНТЕК ДООЕЛ од Скопје е овластен трговски партнер и сервисер на германската компанија Alfred Kärcher GmbH. во Република Македонија.

Ве молиме, користете го нашиот формулар за контакт или јавете ни се директно на 075 21 31 05.

Професионален билтен: Доколку сакате во иднина да бидете информирани за новите производи и кампањи од Kärcher, регистрирајте се сега на нашиот формулар за контакт.

Напишете коментар